Heleneholms SK

Referat: AIF Barrikaden - Heleneholms SK

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Sarang, Gustav, Nickola - Alex, Park, Patrik Li, Henke H
- Reza, Jaja, Mario

Avbytare var Javid som spelade sista dryga halvtimmen, först en kort period som vänster yttermittfältare och sedan som högeranfallare, Kwame som spelade sista 25 som vänster yttermittfältare, David som spelade drygt sista kvarten som vänsterback, Junior som spelade sista kvarten på innermittfältet och Ahmed som spelade sista 10 som central anfallare.

Heleneholm började bäst dock utan att skapa särskilt mycket. Redan efter c:a 10 min började spelet jämna ut sig och i 12:e min kom också matchens första heta målchans efter ett snyggt anfall där Jaja med en klack HELT friställde (5 m från mål, målvakten kvar på linjen) en av våra spelare som dock sköt högt över.

Efter en period med jämnt spel och utan några större chanser fick Heleneholm i den 35:e min ett friläge fast ur dålig vinkel där Raffa gjorde en fin räddning. Fem minuter senare gjorde vi sedan 1-0 på en frispark som vi fick helt till skänks av domaren, ingen i publiken begrep någonting. Jaja slog in den nära ena stolproten.
Målvakten (som f.ö. var nästan lika gammal som Raffa! - det fattades 102 dagar)
var på bollen och borde kanske tagit den men styrde in den.

Andra halvlek var sedan bara 6 min gammal när Jaja drogs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Straffen sattes säkert av Mario och 2-0 var ett faktum. Bara ett par minuter efteråt hade vi en bra chans att öka på vår ledning när Reza snodde bollen från en av deras försvarare men sköt tätt utanför.

Även om spelet inte var jätteojämnt spelmässigt så kändes vi lite vassare och efter 2-0-målet kändes ledningen stabil. I 60:e min reducerade dock Heleneholm
efter en lite tilltrasslad och svåröverskådlig situation men där såväl Raffa som flera av våra utespelare kändes lite passiva. Den energi som man då befarade att Heleneholmskillarna skulle få infann sig emellertid aldrig riktigt och det hann aldrig sprida sig någon oro i vårt lag eftersom vi redan 5 min senare ökade på till 3-1. Sedan Jaja dragits ner (och vi nog borde fått ännu en straff) hamnade bollen efter en kamp med målvakten hos Reza som sedan lyfte in bollen över den siste Heleneholmaren. Detta var Rezas första mål i Barrikaden och glädjen i hans ansiktsuttryck var verkligen inget att ta fel på när han byttes ut och sprang mot avbytarbänken bara några minut efter målet.

I den 74:e min kom Javid helt fri med målvakten efter väggspel med Kwame och avslutade säkert och fastställde därmed slutresultatet till 4-1. För Javid var det första A-lagsmålet men i B-laget gjorde han faktiskt, som högerback, mål i sin allra första Barrikadenmatch. Heleneholm gav nu upp och vi dominerade nu kraftigt och skapade ytterligare ett par bra chanser, bl.a. nickade Ahmed tätt över på en hörna av Mario.

Totalt sett en stabil insats där segern kanske var lite i största laget sett till själva spelet medan det däremot när det gäller chanser var klart motiverat med vår klara segermarginal. Möjligen hade matchutvecklingen kunnat bli en annan om vi inte fått vårt gratismål så psykologiskt strax innan paus men det kändes nog som om vi förmodligen ändå skulle avgått med segern.

Till sist tänk om vi kunde haft en lika bra inramning varje gång. En lika stor som entusiastisk publik som stöttade de våra helhjärtat samtidigt som den helt avhöll sig från hat eller hån mot motståndarna

Statistik: Hörnor: 8-1 Skott på mål: 7-2 Skott utanför: 7-2